ボティンで子豚の丸焼きを食べる Ate Roast suckling pig at Botin
10月3日、マドリッドの有名レストラン、ボティンで名物料理、子豚の丸焼きを食べました。ボティンは1725年に創業され、ギネスブックに世界で一番古いレストランとして登録されています。
10/03/2010 Went to famous restaurant Botin and ate roast suckling pig. The restaurant is oldest restaurant in the world as Guinness world record, started their business at 1725.
有名店だけあって、席はほぼ満席。隣の席が空いたと思ったら、すぐに次の客が入ってくる、といった感じで、とても込んでいました。
Inside of the restaurant was very clouded. Many customers were in and out soon after they finished to eat.
さて、こちらが有名なブタの丸焼き。でも正直、”めちゃめちゃおいしい”ということはありませんでした。肉をそのままシンプルな味付けで焼いただけ。ある意味で、スペインらしいとても素朴な料理でした。
This is famous roast suckling pig. The taste was not so delicious, just roasted with salt and something but very simple taste in another word.
ランチコースで頼んだので、ガスパッチョがその前に出されたのですが、私はそちらの方がおいしいと感じました。酸味が利いていて、写真にあるようにパン、トマト、ピーマンの薬味がとてもマッチしていて、量が多かったのですが、あっという間に飲み干してしまいました。
I liked Gazpacho with sliced tomato, pepper and bread. I drank up it soon because the taste was very good with acidity.
デザートはシンプルなカラメルのアイスクリーム。これに2人にハーフボトルのワインがついて、80ユーロでした。
The caramel taste ice cream was served as desert. I payed 80 euro for two lunch course with gazpacho, roast suckling pig, desert and a half bottle of red wine.
私たちが通されたのは、1階の店の左奥、しかも途中厨房を通っていく部屋でした。写真の部屋は、2階の部屋ですが、どの部屋も、白い塗り壁と木組みとタイルが印象的でした。
I ate at the room near kitchen. I went through the kitchen to enter to my room. I took this picture at second floor. White wall, wood column and porcelain tile inner the restaurant was very impressive for me.
現地で電話でも予約できますが、ネットで日本から予約することも可能です。私もネットで事前に予約しておきました。日本語のページもあります。
You can reserve your seat by call or internet. I reserved by net before I went to flight. Botin's home page has Japanese one.
コメント
コメントを投稿